חיסון לילדה שנוטלת אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 15:20 | מאת: נעמה

שלום רב, ילדתי בת 5, מזה 4 ימים נוטלת אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן, לצורך טיפול בסטרפטוקוקים שנמצאו בבדיקת משטח גרון. הטיפול המומלץ הוא ל 10 ימים , כלומר עד 28.08. לאור העובדה שיום לפני הפסקת נטילת האנטיביוטיקה, בתי צפויה לחזור למסגרת של גן ולאינטרקציה עם ילדים שחלקם חוסנו, אנו היינו רוצים לחסנה כבר לפני החזרה לגן. פנייתנו היא בעקבות השאלה - האם ניתן לחסן בזמן שהילדה נוטלת אנטיביוטיקה ? . נוסף, אציין כי יש לנו בת נוספת בת שנתיים שטרם חוסנה גם היא ואנו מעוניינים לחסנן באותו התזמון. אודה להכוונה ולייעוץ כדי שנדע כיצד לנהוג. תודה !

21/08/2013 | 15:22 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אם בתכם החלימה מדלקת הגרון וכעת היא משלימה את הטיפול הנטיביוטי - אין מניעה מלחסנה כעת . אם עדיין חולה, ניתן לדחות את החיסון עד שתחלים. בברכת בריאות

24/08/2013 | 15:40 | מאת: ר

שלום. מה הכוונה החלימה? מרגישה טוב? אין חום? כבר כמה זמן? הרי אי אפשר לראות מה יש בגרון בלי ללכת לרופא.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות