בליעת קיא של ילד לאחר חיסון פוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 13:57 | מאת: קרו

שלום, ביתי בת השנה וחצי חוסנה בחיסון פוליו בשגרת החיסונים הרגילה. עדיין לא חיסנתי אותה בחיסון החדש. היום התקשרה המטפלת שלה ואמרה שהילד השני שנמצא יחד עם ביתי אצלה חוסן אתמול בחיסון החדש של הפוליו והקיא. היא לא שמה לב לשניה וביתי לקחה קצת מהקיא והכניסה לפה. שאלתי היא האם יש איזשהו סיכון? שאלצי נובעת מהעובדה שילדים לאחר החיסון מוציאים את הוירוס דרך ההפרשות שלהם..

21/08/2013 | 15:06 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אין שום סכנה, הנגיף המוחלש איננו מסוכן גם אם היא נחשפה לנגיף המוחלש היאתפתח חיסון של מערכת העיכול שלה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות