אפשרות ההדבקות מילד שלא חוסן

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 11:52 | מאת: מלכה

בתי מדוכאת חיסון כתוצאה מטיפול כימי. ילדיה לא יחוסנו לאור ההנחיות.שאלתי הינה האם לאחר שילדיה ילכו לגן ויבואו במגע עם ילדים שחוסנו יוכלו להעביר אליה את הנגיף המסוכן.ככל שכן,מה ניתן לעשות כדי למנוע הידבקות במצב זה.

21/08/2013 | 16:04 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

הנגיף המוחלש שמקבלים בחיסון איננו מסוכן. גם אם ילדיה יידבקו ויהיו נשאים אז זו אינה סכנה, גם לא לבתך, למרות שמקבלת טיפול מדכא ח ובכל מקרה עדיף להחשף לנשגיף המוחלש, וכך מערכת העיכול שלהם מכירה אותו ומפתחת חיסון אם חס וחלילה הם ייחשפו לנגיף הפראי אז הם יהיו מחוסנים וישמידו אותו במהירות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות