טרם קיבלתי תשובה לשאלתי ולכן שואלת שוב,

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 11:40 | מאת: נועה

שלום, (שואלת שוב) מספר שאלות: 1. לאימי קיים דיכוי של המערכת החיסונית ברמה הגבוהה ביותר, בני בן השנה וחצי קיבל עד כה את כל חיסוני IPV אך טרם קיבל OPV. במידה והוא בא במגע עם ילד שקיבל OPV האם הוא יכול להיות נשא של הנגיף ולסכן את אימי? 2. מהו הסיכון לילדים שטרם חוסנו ב OPV לההפך לנשאים של הנגיף? 3. האם ילד שהינו נשא (כתוצאה מהדבקות בנגיף הפראי או כתוצאה מהדבקות מילד שקיבל חיסון OPV) האם החיסון OPV אפקטיבי עבורו והאם יש טעם לחסנו? אודה לקבלת תשובות בהקדם. בתודה. נועה.

21/08/2013 | 15:15 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

1.בנך יכול להדבק בנגיף המוחלש מילד אחר שקיבל את החיסון ולהיות נשא שלו - אבל הנגיף המוחלש אינו מסוכן. הסכנה היא גדולה הרבה יותר אם בנך לא יתחסן, ייחשף חס וחלילה לנגיף הפראי ויהיה נשא שלו ואז הוא עלול להדביק בנגיף הפראי, לכן יש לחסנו. 2. ילדים שטרם חוסנו יהיו נשאים של הנגיף למשך מספר שבועות אם נחשפו לנגיף (המוחלש או הפראי) 3.החיסון אפקטיבי גם לנשאים. הגוף יזהה את הOPV וייצר נגדו נוגנים ומערכת החיסון תקבל חיזוק נוסף

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות