חיסון פוליו - מבקשת לעשות קצת סדר בבלאגן בראש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 09:59 | מאת: שרית

שלום רב, קראתי הודעות רבות בפורום ואת התשובות שניתנו ועדיין יש לי בלאגן בראש. מצד אחד נאמר כי ילד שמחוסן בכל החיסונים המומתים ולא מקבל את החיסון ה"חי-מוחלש" ובמידה ויחשף בגן לנגיף יתחסן אוטומטית - אז זה בסדר. מערכת החיסונית שלו תתחזק. מצד שני אם לא יתחסן בחיסון ה"חי-מוחלש" הוא בסיכון גבוה לחלות. עוד נאמר שילדים שהתחסנו אינם מהווים סכנה ואז בתשובה אחרת הם כן בני בן 3.5 וחוזר לגן שבוע הבא. קיבל את כל החיסונים לפי גיל במועד. אני מבקשת שתעשו לי קצת סדר. אני יצאתי מבולבלת מכל התשובות שניתנו כאן ובאמת לא יודעת מה להחליט. אודה לתשובתכם המהירה שרית

21/08/2013 | 15:20 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ילד שקיבל IPV מחוסן מטרת הOPV היא לאפש רלגוף לזהות את הנגיף עוד המערכת העיכול ואז להשמיד אותו. בנוסף ילדים שקיבלו OPV יהיו נשאים של הנגיף הפראי (אם יחשפן) למשך זמן קצר הרבה יותר מכאלו שלא חוסנו הנגיף בOPV הוא חי מוחלש ואינו מסוכן על בנך לקבל גם את הOPV אם טרם קיבל על מנת שהגנתו תהיה מושלמת מקוה שעשיתי לך סדר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות