חזרה מחו"ל

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 08:56 | מאת: אמא

שלום, לאחרונה חזרנו מרלוקשיין באחת ממדינות מזרח אסיה. שמתי לב כי ביתי הקטנה ( עוד מעט בת שלוש) חוסנה רק בשלוש זריקות של פוליו, חיסון מומת. שם נהוג לחסן בגילאי חודשיים, ארבעה חודשים, חצי שנה וזריקת דחף רק בגיל ארבע- לכן היא לא קיבלה עדיין את הזריקה השלישית... מספר שאלות: - האם היא מוגנת? ( עברו כבר כשנתיים וחצי מאז הזריקה האחרונה) - קראתי כי לאחר שלוש זריקות מפתחים חסינות ב-99 אחוז, האם זה נכון? - בהנחה שביתי קיבלה את שלושת הזריקות בחו"ל האם אילו אותן הזריקות הניתנות בישראל? כומר, האם החיסון המומת ברחבי העולם זהה לזה הניתן בישראל? כיצד אני יכולה לדעת אם הוא מכיל את נגיף1 הקיים היום בארץ? - האם היא צריכה לקבל את החיסון הרביעי ואז רק את החיסון המוחלש? - היא מתאוששת כעת מדלקת ריאות עודיין עם אנטיביוטיקה, מתי ניתן לחסן ( במנה הרביעית של החיסון המומת בהנחה ואינני רוצה לתת את החיסון החי) - לאחר כמה זמן מקבלת החיסון הרביעי היא מוגנת לחלוטין? סליחה על השאלות המרובות ותודה

21/08/2013 | 15:55 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

בתך מוגנת החיסונים זהים מבחינת התגובה החיסונית וההגנה שהם מספקים לגוף בתך יכולה וצריכה לקבל את החיסון המוחלש, אותו ניתן לתת ארחי מנת חיסון אחת של IPV. ניתן לחסנה לאחר שתבריא מדלקת ריאות ותרגיש טוב בברכת בריאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות