העברת הנגיף על ידי מזון
דיון מתוך פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות
האם יתכן מצב שהנגיף יועבר על ידי עובדי מסעדה שלא רחצו ידים כהלכה? או לחילופין בסופרמקרט במחלקת הגבינות מי שפורס את הגבינה לא רחץ ידיו כראוי והיה במגע עם מי שקבל את החיסון החי?
בהחלט עובדי מזון שלא מקפידים על כללי היגיינה יסודיים, והם נשאים עלולים להעביר את הנגיף דרך המזון שבו הם מפלים זה נכון לגבי הרבה מאוד חיידקים ונגיפים אחרים שהם מסוכנים הרבה יותר ונמצאים כל הזמן לכן חשוב שיקפידו על כל הכללים.