העברת הנגיף על ידי מזון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 08:38 | מאת: נילי

האם יתכן מצב שהנגיף יועבר על ידי עובדי מסעדה שלא רחצו ידים כהלכה? או לחילופין בסופרמקרט במחלקת הגבינות מי שפורס את הגבינה לא רחץ ידיו כראוי והיה במגע עם מי שקבל את החיסון החי?

21/08/2013 | 16:08 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

בהחלט עובדי מזון שלא מקפידים על כללי היגיינה יסודיים, והם נשאים עלולים להעביר את הנגיף דרך המזון שבו הם מפלים זה נכון לגבי הרבה מאוד חיידקים ונגיפים אחרים שהם מסוכנים הרבה יותר ונמצאים כל הזמן לכן חשוב שיקפידו על כל הכללים.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות