חיסון פוליו לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 22:03 | מאת: אורית

שלום רב בתי בת החמש וחצי אמורה לעבור ניתוח בקע מפשעתי בשבוע הבא. האם ניתן לחסן אותה בימים הקרובים או שאולי זה יחליש את המערכת החיסונית? ברצוני לציין כי כיום היא בריאה אך נולדה פגה במשקל 590 גרם והונשמה במשך חודשיים וחצי. אשמח לתשובה בהקדם. בנוסף לגבי הבת הגדולה בת ה8 היא סיימה מחלת חום עם חדש לאדמדמת האם היא יכולה להתחסן כבר או שיש לחכות שתתחזק.? תודה מראש אורית

21/08/2013 | 16:28 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אין מניעה מלחסן את בתך לפני הניתוח אם בתך הגדולה חשה בטוב, ניתן לחסן גם אותה, אם עדיין חלשה, מומלץ לחכות מספר ימים עד שתתחזק בברכת בריאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות