נגיף בביוב

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 19:50 | מאת: שנ

נגיף הפוליו המוחלש הניתן כעת בטיפות מגיע אל מערכת העיכול של המתחסנים.היתכן ששאריותיו יופיעו בביוב בכל רחבי הארץ ואם כן-מה עושים בהמשך?

20/08/2013 | 20:22 | מאת: מרדכי

עד כמה שאני יודע, הביוב זו לא בעיה. זה חלק מהפיקוח החודשי. הבעיה עם הנגיף החיסוני תהיה אם הוא יגיע לחולה כרוני או בעל כשל חיסוני. אם יגיע לחולה שכזה יכול או לגרום לשיתוק (לההפך לפעיל neurovirulence) או לעבור שינוי גנטי יחד עם עוד נגיפי מעיים שיפגוש ואז אותו חולה יפיץ נגיף חדש ששונה מהנגיף הפוליו המקורי (שגודל על תרבית של חלבון אדם במעבדה). הVDPT הזה יכול לסכן את שאר התושבים בארץ כמו נגיף פוליו טבעי (פראי). יש כאלו נגיפים שעדיין מסתובבים בארץ (המפרישים אותם יכולים להיות נשאים או חולים). היו מזן מספר 1 ובעיקר מזן 2. מקורם בחיסונים טרום 2005. והם ממשיכים עדיין להתגלות בביוב. נמצאו בשיעור של 800,000:1 וזה מסמן יותר ממספר בודדים של נשאים. בניגוד לעמדת המשרד שמדובר בשני אנשים באזור תל אביב ואחד באזור חיפה, לא מזוהים (כתבה בשבעה ימים).

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות