חיסון פוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 19:34 | מאת: מיכל

שלום רב, יש לי שני ילדים בן 6 ו-9 חודשים אני מתלבטת האם לחסן אותם בחיסון המוחלש . חלק אומרים שכדאי וחלק שלא . אם קיבלו את חיסון המומת והם מוגנים מהנגיף למה צריך להתחסן גם במוחלש ? ואם ידבק בבית הספר מילד מחוסן אז זה אומר שהוא יכול להדביק מישהו שקרוב אליו עם מערכת חיסונית נמוכה ? תודה .

21/08/2013 | 16:35 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

הנגיף המוחלש מחזק את העמידות של מערכת החיסון כנגד הנגיף אם יידבקו בנגיף המוחלש ממחוסן אז הם יפתחו נוגדנים הסכנה גדולה הרבה יותר אם הם יידבקו בנגיף הפראי, יהפכו לנשאים ויעבירו למישהו עם מערכת חיסון חלשה ולכן רצוי מאוד להתחסן!

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות