מס' שאלות לחיסון על פוליו שלא ניתן לי תשובה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 17:32 | מאת: מירב

שלום 1. במידה ואני לא מחסנת את הילדים ובגן יש ילדים מחוסנים , מה יכול לקרות במידה וילד.ה מדבקים את הילד שלי ? 2. מהם התופעות לואי של התרופה ומה הסיכונים ? תודה מירב

20/08/2013 | 17:34 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

1. אם ילדך נדבק בנגיף המוחלש מילד מחוסן אז הוא מתחסן בעצמו ונעשה מוגן בצורה טובה מאוד כנגד מחלת הפוליו 2. תופעות הלוואי של החיסון הן: ום וכאב בטן נדירים מאוד - סך הכל חיסון בטוח מאוד ללא סיכון

20/08/2013 | 17:38 | מאת: מירב

1. במידה והוא מחוסן וילד שכבר מחוסן ורוב הסיכויים שרוב הילדים מעברים מחלות בגן הם רבים . אז בשביל מה לחסן????? 2. לגבי התופעות לואי לגבי הדיבורים של דלקת קרום המוח ? מירב

21/08/2013 | 10:23 | מאת: סיון חיו

שלום רב, שאלתי אם ילדי בן השנה ושמונה חודשים שמחוסן בנגיף המומת בא במגע עם ילד מחוסן בנגיף החי כיצד הוא יכול להדבק? ובמידה ונדבק בחיסון ואני מחסנת אותו לאחר מכן זה לא כמו "פעמיים" חיסון? במידה וכן, זה לא מסוכן?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות