חיסון הפוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 17:27 | מאת: סיגל - אמא מודאגת

יש לי בבית תינוק בן חודש שטרם חוסן וילד בן 3 שקיבל את סדרת החיסון המומת בטיפת חלב. שלוש שאלות: 1. בני בן ה3 חולה בתסימונת פאפא. מקבל סטרואידים במינון נמוך יחסית. האם החיסון המוחלש לא מסכן אותו? האם יש צורך לחסן אותו למרות שמחוסן בחיסון המומת ? 2. כמה זמן לאחר החיסון של הילד בן ה3 יש לשמור מפני הדבקה על תינוק בן חודש? 3. האם ההדבקה יכולה להיות מועברת דרך רוק?

20/08/2013 | 17:38 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

יש להתייעץ בקשר לבנך עם הרופא המטפל שמכיר את מצבו הרפואי אין צורך לשמור את התינוק ממגע עם בנך יש להקפיד ל כללי היגיינה בסייים - רחיצת ידיים אחרי יציאה משירותים ולפני אוכל הנגיף יכול לעבור ברוק

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות