כמו כולם - חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 13:14 | מאת: ליאת

יש לי 4 ילדים. שני הגדולים חוסנו בטיפות מאחר והם מעל גיל 9. שתי הקטנות חוסנו בכל החיסונים בטיםת חלב. בתי הקטנה בת 3 קיבלה את כל החיסונים כנדרש ואני עדיין מתלבטת לגבי החיסון החי מוחלש. בתי הגדולה יותר בת 8 והושארה שנה בגן כך שהיא עולה כרגע לכתה ב ועדיין לא קיבלה מנה נוספת של הנגיף המומת שמקבלים בכתה ב' . עד עכשיו קיבלה את כל החיסונים בטיפת חלב. שאלתי האם נותנים את הזריקה שוב בכתה ב' כי הגוף שוכח את החיסון או שהנוגדנים יודדים אם השנים מאז שקיבלה פעם אחרונה בגיל שנה וכרגע היא חשופה יותר מאחרים או להדבקות בהתפרצות הנוכחית או לתחלואה מהחיסון החי מוחלש עצמו? כרגע הן כל הזמן חולות אז אינני יכולה לחסן אותן אבל יום שלישי חוזרים לשיגרה ואני בלחץ שהיא יכולה להידבק מכל המחוסנים. בתודה מראש ליאת.

20/08/2013 | 17:15 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אחר שהבנות יבריאו ניתן לשלוח אותן לבית הספר וכן לחסן אותן הגוף לא שוכח את הנגיף אבל מקבלים זריקות על מנת לעורר את הזכרון אם היא קיבלה את כל החיסונים אין סכנה יש לחסנה בהקדם בנגיף המוחלש בברכת בריאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות