החיסון לתת או לא???

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 11:05 | מאת: אמא

שלום אני מאוד מתלבטת אם לתת את החיסון לבנותי בנות השש והתשע, מחשש שהחיסון יפגע בהן , אני זוכרת שאנחנו קיבלנו את החיסון בבית הספר בשנת1989 אם אני לא טועה בשנה , אבל מה עם הבלבול שאנשי משרד הבריאות מעלים, אחד אומר הוצאנו מהמחסנים ואחר זה חיסון חדש, מי דובר אמת, ואם הילדים כבר קיבלו את החיסונים הדרושים בטיפת חלב בשביל מה לקבל עוד חיסון??????

20/08/2013 | 17:14 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

נותנים את החי המוחלש על מנת שמערכת החיסון תכיר את הנגיף ותחסלו אם היא "תפגוש" אותועוד לפני שחדר לדם. החיסון הוא שונה מהחיסון הקודם זה חיסון שמכיל 2 נגיפים (זנים 1 ו3) שהוגדרו כאלו שעלולים להתפרץ

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות