חיסון הפוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 09:57 | מאת: שגית

היי, יש לי ילדה שעולה לכיתה ב' וילד לגן חובה. הם קיבלו את כל החיסונים מטיפת חלב. אני סיימתי טיפולים כימותרפיים לפני 4 שנים. האם יש אפשרות לחסן אותם בנגיף המוחלש או עדיף להמנע . אם אני נמנעת מלתת להם את החיסון המוחלש האם הם מחוסנים עקב כך שקיבלו את כל החיסונים מטיפת חלב? האם אני עונה על ההגדרה של כשל חיסוני?

20/08/2013 | 17:26 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אם סיימת טיפול כימו תרפי לפני 4 שנים, ומאז אתבריאה - את לא מוגדרת כמדוכאת חיסון או כשל חיסוני ולכן אין מניעה מלחסן את ילדיך הילדים מחוסנים מהזריקות שקיבלו אולם הטפות שניתנות מגבירות את עצמת החיסון ומסייעות במיגור הנגיף

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות