חרדה איומה- אמא

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

19/08/2013 | 22:57 | מאת: נטי

שלום רב לכם רציתי לשאול כי אני בהיסטריה - הבת שלי קיבלה רק 2 חיסוני מחומשת ובשבוע הבא אמורה לקבל מנה 3 , היום ילדה מהבניין שקיבלה חיסון פוליו דרך הפה נגעה בבת שלי, נתנה לה נשיקה , החזיקה לה את היד ואני מרוב לחץ כשהגענו הביתה שטפתי לה ידיים 100 פעם ושמתי לה אלכוהול בידיים ובפה מרוב פחד. שאלתי: 1)האם הבת שלי יכולה להידבק מהילדה השנייה בפוליו? 2)האם הבת שלי מוגנת מפני החיסון דרך הפה או שיכולה לפתח מחלת פוליו ושיתוק כתוצאה מהמגע שהיה להם? 3) האם 2 מנות חיסון מחומשת מספקות לה הגנה מילדים שקיבלו חיסון דרך הפה? 4) חשבתי לבודד אותה בבית ולא לשלוח אותה לגן כדי שלא תדבק חלילה מילדים עם חיסון, מה המלצתיכם? אני חרדה מאוד בבקשה אודה על תשובותיכם...

20/08/2013 | 16:32 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

1. בתך מחוסנת 2. גם אם הנגיף המוחלש (שאינו מסוכן!) יעבו זה לטובה בתך תחשף ותפתח נוגדנים 3. הילדה לא תידבק בפוליו כי הנגיף לא מתח את המחלה 4.אין מה לבודד את בתך לא נדבקים מילדים מחוסנים אלא נחשפים לנגיף המוחלש ומפתחים נוגדנים 5. לא צריך לרחוץ ידיים 100 פעם מספיק פעם אחת 6. אים צורך לשים אלכוהול על הידיים ובטח לא בפה המשך חופש נעים ורגוע

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות