שאלה לפרופ' איתמר גרוטו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

06/08/2013 | 10:38 | מאת: מאמאמייה

שלום רב, בראיון שלך עם חדשות ערוץ 2 ציינת שמי שקיבל 3 מנות מתוך ה-5 מחוסן לפוליו, האם זה אכן כך? בני בן שנתיים עשה את 3 החיסונים של המחומשת ובגלל מחלות חורף ועיכובים בטיפת חלב החיסון הרביעי של המחומשת נדחה ונדחה. כעת אנחנו נמצאים בחו"ל וחוזרים עוד חודש, האם יש הכרח לחסן אותו בחיסון הרביעי או שאולי הוא כבר מחוסן כפי שציינת היות וקיבל 3 מנות? ממה שקראתי יש מרכיבים בחיסון שאינם משמעותיים אחרי גיל שנתיים והייתי מאוד רוצה לוותר על עוד זריקת חיסון. בנוסף, כיצד ניתן להדבק בפוליו? האם המצאות בבריכת שחיה וכו' יכולה להעביר את הוירוס. כמו כן, האם יש אפשרות לערוך בדיקת דם לרמת הנוגדים שי לו לפוליו במקום לתת לו עוד זריקת חיסון? אודה לך על מענה לשאלתי והבהרה בנושא. תודה ויום נפלא!

06/08/2013 | 12:50 | מאת: פרופ' איתמר גרוטו

3 חיסונים הראשונים מעניקים הגנה מלאה. כדי לשמר את ההגנה הזו גם בעתידיש לקבל את המנות הרביעית והחמישית .

06/08/2013 | 13:09 | מאת: מאמאמייה

ההגנה המלאה שציינת יכולה להיות תקפה גם במידה ואדחה לו את החיסון לעוד שנה כאשר יהיה בגיל 3? תודה רבה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות