מספר שאלות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

19/08/2013 | 15:40 | מאת: טלי

צהריים טובים. רציתי לשאול מספר שאלות ע"מ להבין טוב יותר. 1. אמא שלי חולת סכרת והיא גרה איתנו.האם החיסון מסוכן עבורה? 2. אני חוסנתי בשנת 2004. האם אני עוד מחוסנת? 3. הבן שלי חוזר לגן ב 27.8 ואני בטוחה ש"ידבק" שם בחיסון המוחלש שנותנים,אז בשביל מה לחסן אם גם ככה יקבל אותו מהאחרים? תודה..

19/08/2013 | 16:35 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אין סכנה לחולי סכרת חיסון מ2004 אמור להספיק אם הילד יחוסן הרי שמערכת העיכול שלו תכיר את הנגיף וכך אם ייחשף לנגיף הפראי יוכל "לחסל" אותו יותר מהר, עדיף להיחשף לנגיף המוחלש מאשר חלילה לנגיף הפראי. אם בנך לא ייקבל חיסון ואם יידבק מחבריו בגן הרי שבכך יקבל חיסון, אבל זה תהליך ארוך יותר ולא בטוח שהוא ייחשף, לכן כדאי לחסנו

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות