חיסון פעוטה כאשר האם בחודש הריון מתקדם

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

19/08/2013 | 13:48 | מאת: שושי

שלום רב האם יש בעייתיות עם חיסון פעוטה (בת שנתיים) כאשר אני בהריון (שבוע 31)? הבנתי שהיא תפריש אותו במשך 6 שבועות (ייתכן ואלד בטרם סיום התקופה). איך אני אמורה להתנהל במקרה כזה? האם יש סיכון להדבקה מהנגיף המוחלש לתינוק הרך? האם יש בעיה בחשיפה של התינוק שיוולד לילדים אחרים שלא חוסנו? עד מתי? כמה חיסונים (החל מגיל חודשיים) עליו לקבל כדי שיהיה מחוסן בפני נגיף הפרא? בברכה, שושי

19/08/2013 | 15:30 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ין בעייה עם חסון הפעוטה כשהאם בהריון גם אם האם תחשף הרי שהיא תייצר נוגדנים שיגנו על הילוד למשך מספר שבועות -עד החיסון לאחר מנה אחת ניתן להגדיר את הפעוט כמחוסן החיסוניםפ הבאים נעשים על מנת לחזק את התגובה החיסונית

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות