השפעת החיסון החי מוחלש על תינוקת שחוסנה במנה אחת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

19/08/2013 | 12:00 | מאת: מ.ב

שלום רב, ביתי כמעט בת ארבעה חודשים, קיבלה מנה אחת של החיסון המומת בגיל חודשיים וב1.9 אמורה לקבל את המנה השניה.אני עדיין מתלבטת לגבי מתן החיסון החי מוחלש. השאלה שלי היא- במידה והילדה נחשפת בתקופה זו (עד החיסון של ה-01.09) לנגיף החי-מוחלש באמצעות ילדים אחרים שחוסנו בו, האם יכולה להדבק?? ואם חס וחלילה כן, עד כמה הדבר מסוכן לאור העובדה שמחוסנת רק במנה אחת של החיסון המומת?? האם עליי לנקוט באמצעי זהירות כלשהם??

19/08/2013 | 13:20 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אם בתך קיבלה מנה אחת של החיסון הרי היא מוגנת לחלוטין וצריכה לקבל את החיסון דרך הפה אם תחשף לנגיף המוחלש מילדים אחרים שחוסנו, אז היא תהפוך למחוסנת מפני שנחשפה לנגיף (שאינו מסוכן).

19/08/2013 | 13:36 | מאת: מרדכי

שתי מנות מומת לפחות שמונה שבועות הבדל ביניהן. Nitin Shah. "FAQS on immunization raised in various conferences (Part 1): Ask the expert", Pediatric Infectious Disease, 5/1, January–March 2013, pp. 26-34 < http://www.sciencedirect.com > האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים (American Academy Of Pediatrics) ממליצה שתי מנות של מומת (IPV) לפני מתן חיסון חי מוחלש (OPV). American Academy Of Pediatrics Committee On Infectious Diseases, "Poliomyelitis prevention Revised recommendations for use of inactivated and live oral poliovirus vaccine". Pediatrics. 103/1, p. 171-172 < http://eurekamag.com/research/035/513/poliomyelitis-prevention-revised-suggestations-inactivated-live-oral-poliovirus-vaccine.php >

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות