בכל העלונים של חיסונים מסוג bOPV מצוין לגיל 5-0

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

19/08/2013 | 00:52 | מאת: מרדכי

בכל העלונים של חיסונים מסוג bOPV באתר WHO כתוב שזה מיועד לילדים. למה החלטתם להרחיב את זה עד לגיל 9. האם אנחנו במצב של מגיפה? כי החיסונים האלו לא נועדו לשגרה. Serum Institute of India Ltd עד גיל 5. Novartis Vaccines and Diagnostics גילאים 5-0 לא מיועד לנשים הרות/מניקות. Sanofi Pasteur גילאים 5-0 לא מיועד לנשים הרות/מניקות (אין מחקר על הסבילות שלו עבורן) GlaxoSmithKline (החיסון שניתן לישראל) גילאים 5-0 אך אפשר גם מבוגרים כדי לשפר את רמת החיסון שלהם. והוא היוצא דופן. שתי חברות נוספות עדיין לא פירסמו עלון (insert). ואם תרשו לי שאלה אחרונה, חיסון ביוולנטי bOPV לשני זנים נועד כך לפי כל העלונים לטפל באזורים שבהם יש שני זנים. בארץ יש רק זן אחד (WPV1). מדוע אם כך נבחר החיסון הזה ולא חיסון מונוולנטי, mOPV1?

19/08/2013 | 04:51 | מאת: למרדכי שלא מבין

19/08/2013 | 04:55 | מאת: למרדכי שלא מבין

19/08/2013 | 04:51 | מאת: למרדכי שלא מבין

19/08/2013 | 04:59 | מאת: למרדכי שלא מבין

19/08/2013 | 04:49 | מאת: למרדכי שלא מבין

19/08/2013 | 04:55 | מאת: למרדכי שלא מבין

19/08/2013 | 05:52 | מאת: למרדכי שלא מבין

כי בעולם נפוצים כעת שני זנים אלו. אם זן 1 הגיע אלינו ממהגרים מאפריקה (דרך מצריים) יש סיכוי טוב שגם זן 3 יגיע מתישהו. אם כבר עושים מבצע חיסון כזה רחב מוטב לחסן נגד שני הזנים. אם נחסן עכשיו רק נגד זן 1 ועוד חודשיים-שלושה יתגלה זן 3 נחסן שוב מיליון ילדים בזן 3?

19/08/2013 | 11:44 | מאת: bPOV

כי בעולם נפוצים כעת הזנים 1 ו 3. אם זן 1 הגיע אלינו ממהגרים מאפריקה (דרך מצריים) יש סיכוי טוב שגם זן 3 יגיע מתישהו. אם כבר עושים מבצע חיסון כזה רחב מוטב לחסן נגד שני הזנים. אם נחסן עכשיו רק נגד זן 1 ועוד חודשיים-שלושה יתגלה זן 3 נחסן שוב מיליון ילדים בזן 3?

19/08/2013 | 14:43 | מאת: מרדכי

למשל הזן מספר 3 שאינו נמצא באזור ומרבית האוכלוסיה לא נחשפה אליו בשנים האחרונות (שידוע לנו) מוכנס שוב לסביבה. והוכנס במצרים לכ12 מיליון ילדים (לפי משרד הבריאות בכתבה ב7 ימים). האם זה ניהול סיכונים? לאור העובדה שאנחנו יודעים שבמשך שנים לפי מאמרו של דר לסטר שולמן ואחרים באוכלוסיה מחוסנת בשיעור גבוה מתועד עדיין מסתובבים ומופרשים מינים שעברו מוטציה, מזנים מספר 1 ומספר 2? Oral Poliovaccine: Will it Help Eradicate Polio or Cause the Next Epidemic? It is clear that VPDV have the potential to circulate or be exccreted for extended periods, even in very intensively vaccinated populations with high documented immunity. לגבי התיאוריה של בן אדם אחד או שניים. ומישהו אחד בחיפה. המאמר מעלה לגבי התיאוריה הזו קושי אחד גדול. שלא נאמר סתירה. This would imply that it is possible that one individual may have continuously excreted them into the environment between 1998 and 2005. Arguing against such a single chronic excreter is the statistical enormity of repeatedly finding excreted virus from 1 of the 800,000 people served by the sewage-sampling site.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות