בהיריון בחודש שמיני

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

18/08/2013 | 23:33 | מאת: שרה קדוש

שלום, א. יש לי בת בת 2.5 וחוסנה במחומשת בכל הפעמים. הבנתי שהיא לא יכולה להידבק, ולכן לא רוצה להכניס לה סתם חיידיקים. ב. הבנתי שהחיידיקם של הפוליו המוחלש יעברו אליה ממילא בגן. אם לא אחסן אותה והחיידקים של הפוליו המוחלש יעברו אליה מהילדים בגן יש סכנה לתינוק שלי שעד גיל חודשיים לא מקבל חיסון? ג. ממליץ לי לעשות עכשיו חיסון נגד פוליו ואז אפתור את כל הדילמה של הידבקות התינוק?

19/08/2013 | 00:20 | מאת: מרדכי

לגבי סיכוי ההידבקות זה לא 100%. זה יותר קרוב ל0.5%. צריך להכניס לפה נגיפי פוליו שהיו בצואה. להזכירך 27 נשאים התגלו עד כה. 25 מתוכם בדואים השאר יהודים. האם בגן שלך יש בדואים? ילדים שהולכים לסדנה עם בדואים? הורים שאוכלים במסעדה בדואית?

19/08/2013 | 00:22 | מאת: מרדכי

ומדובר רק על ילדים שהפרישו שזה קצת יותר ממחצית מאלו שקיבלו חיסון. כך שבסך הכול לגבי אותו מחקר היה 0.55%. זה לאו דווקא מנבה מה שיהיה בארץ, אבל ברור שאחוז ההידבקות קטן ממספרים גדולים ואינו טור גיאומטרי השואף ל100%. רחוק מכך.

19/08/2013 | 02:12 | מאת: למרדכי הידען

אז התינוק לא זקוק לחיסון?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות