כמה שאלות על ילד שחוסן חלקית

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

18/08/2013 | 22:34 | מאת: ניב

יש לי ילד שקיבל רק את המנה הראשונה של חיסון ipv. האם המצאותו בקרב ילדים אחרים שחוסנו לאחרונה בחיסון החי מוחלש מסכנת אותו? או להפך, משפרת את חסינותו? במידה ויקבל עכשיו חיסון חי מוחלש האם החיסון הזה מספיק או שהוא חייב לדעתך לקבל גם את יתר הזריקות של חיסון הipv?? אני לא מעוניין לחסן אם אין באמת צורך אמיתי. הילד בן 6. ועוד שאלה: את חיסון הipv האחד הוא קיבל לפני 5 שנים. האם פרק הזמן שעבר לא ארוך מידי בישביל להגן עליו מפני תופעות הלואי האפשריות של חיסון חי מוחלש?

19/08/2013 | 00:17 | מאת: מרדכי

נאמר לי כאן על ידי דר ערן קופל כי מי שקיבל מנה אחת של IPV יקבל מנה נוספת של IPV בזריקה לפני OPV בטיפות. אבל משרד הבריאות סותר שוב ושוב ושוב את דעת דר ערן קופל כך למשל בחוזר מתאריך 13 באוגוסט. מנה אחת לפחות לשון ההודעה המתנגשת בהמלצות רפואיות כאן: Nitin Shah. "FAQS on immunization raised in various conferences (Part 1): Ask the expert", Pediatric Infectious Disease, 5/1, January–March 2013, pp. 26-34 < http://www.sciencedirect.com > האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים (American Academy Of Pediatrics) ממליצה שתי מנות של מומת (IPV) לפני מתן חיסון חי מוחלש (OPV). American Academy Of Pediatrics Committee On Infectious Diseases, "Poliomyelitis prevention Revised recommendations for use of inactivated and live oral poliovirus vaccine". Pediatrics. 103/1, p. 171-172 < http://eurekamag.com/research/035/513/poliomyelitis-prevention-revised-suggestations-inactivated-live-oral-poliovirus-vaccine.php > בשורה התחתונה, צריך שתי מנות לפחות (אם לא שלוש) כדי לצאת מהסכנה של VAPP שזו קללה קטנה לשיתוק בעקבות חיסון. היו מקרים שילדים קיבלו VAPP אחרי מנה אחת של IPV=מומת.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות