מה עליי לעשות? ? ?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

18/08/2013 | 22:43 | מאת: נעמה

בני בן שנתיים וחצי, חולה צליאק, חוסן במועד כרגיל. אבי כ 4 שנים אחרי כימותרפיה ואימי מקבלת קורטיזון לתקופה ארוכה,ברקע MGUS ועוד בעיות לא פשוטות. אני מבקשת לשאול, בני נמצא אצל הורי מידי יום, זה חשוב לו ולהוריי מאד. אם אחסן אותו הוא לא יוכל לבוא אליהם, ואם לא אחסן אותו אני מסכנת גם אותו וגם אותם ? מה עליי לעשות ? אנא עזרתכם המהירה. בברכה נעמה .

19/08/2013 | 00:29 | מאת: מרדכי

מי שמחוסן במומת מוגן מפוליו, בסך הכול יכול להיות נשא ולהדביק אחרים בתקופת הפרשה שנעה עד שישה שבועות ואז הוא הופך להיות מחוסן לאותו זן (מספר 1). הרעיון הוא להשתמש בילד שלך כדי לחסן בדואים. 25 מתוך 27 הנשאים שנמצאו נכון ליום שישי (כתבה ב7 ימים) היו בדואים.

19/08/2013 | 00:31 | מאת: מרדכי

יש חשש שבדואים שהם עיקר הנשאים, ללא שום ויכוח, יעבירו את המחלה יחד עם המיעוט של היהודים שהיה נשא שלה בתקופת הבדיקה. עם הנגיף יגיע לילד שלך והוא יהפוך לנשא של הנגיף הטבעי (מכונה: פרא) מפחדים שאותו נגיף יגיע לאנשים עם כשל חיסוני.

19/08/2013 | 02:09 | מאת: למרדכי הגאון

ובקרוב ייחשף שגם ילדים לא בדואים הם נשאים. חוץ מבדואים שאולי אינם מחוסנים יש בישראל עוד מאות אלפים שאינם מחוסנים - תינוקות מתחת לגיל חודשיים, ילדים להורים סרבני חיסונים, עולים חדשים ומהגרים מארצות שונות שלא חוסנו אף פעם או שחוסנו לפני עשרות שנים והם כבר לא נחשבים כמחוסנים. לכל אלו יכול לעזור הנגיף החי-מוחלש.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות