מה אמור לעשות אדם המקבל מינון גבוה של סטרואידים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

18/08/2013 | 17:44 | מאת: nomim

אני מקבלת מינון גבוה של סטרואידים. האם מעכשיו ועד לתקופה של כמה שבועות אני לא יכולה לצאת מהבית, כי בכל מקום ישנם ילדים שקיבלו את החיסון החי. מה אני אמורה לעשות? אני חיה לבד וצריכה לצאת ולקנות אוכל. האםהמצב הוא שעכשיו אצטרך לשכור שירות שיביא אלי את כל מחסורי? האם מישהו בכלל חשב על בעיות כאלה? הרי בכמעט כל בית רביעי בישראל יש אדם המקבל כימו או סטרואידים. לא מובן לי למה לא מרססים את מקומות המיצבור של חיידקי הפוליו. הרי בדקו ומצאו את המקומות בהם ישנם חיידקי הפוליו.

20/08/2013 | 15:14 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

את יכולה לצאת מהבית , להסתובב במקומות ציבוריים ואף לפגוש ילדים מחוסנים צריך להמנע ממגע עם רוק וצואה של הילדים ולהקפיד על נטילת ידיים אחרי השירותים ולפני האוכל מקום המצבור של החיידקים הוא במעיים ולכן נותנים את החיסון לא ניתן לרסס ביובים מפני שהנגיף לא "גר" שם אלא מגיע מצואה אין שום בעיה באופן כללי עם מקבלי היפול בסטרואידים כל עוד ממשיכים להקפיד על כללי הייהגיינה בברכת בריאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות