עומדת ללדת - האם לחסן את האח בן ה- 5?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

18/08/2013 | 13:21 | מאת: רונית

שלום רב, אני לקראת סוף הריון ויש לי בבית ילד בן 5. אני יודעת שלפי הנחיות משרד הבריאות יש לחסן את בן ה- 5 בנגיף המוחלש במקרה כזה. אבל - אני עדיין לא מבינה כיצד זה מתיישב עם האמירה שהחיסון המוחלש מסוכן למי שלא קיבל את המומת. תינוק בן יומו לא קיבל את המומת ולכן הנגיף שהאח הגדול יפריש יסכן אותו. מדובר בסיכון גדול שכן הם נמצאים באותו בית. איך ממליצים לחסן במקרה כזה???

18/08/2013 | 13:29 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

הנגיך המוחלש אינו מסוכן כשלעצמו החשיפה של הילוד תגרום לכך מערכת העיכול שלו "תכיר" את הנגיף אין מניעה לחסן את בן ה5

18/08/2013 | 16:37 | מאת: רונית

תודה על התשובה, אבל היא לא מסתדרת עם העובדה שהחיסון המוחלש מסוכן למי שלא קיבל את המומת. גם משרד הבריאות מודה בכך ולכן קבע הנחיה שאין לחסן במוחלש את התינוקות הקטנים שטרם קיבלו את החיסון המומת. שתי ההנחיות האלו לא מתיישבות זו עם זו - מצד אחד לחשוף תינוקות רכים למוחלש ע"י אחיהם ומצד שני אסור לחסן אותם עצמם במוחלש.

21/08/2013 | 13:54 | מאת: ממש במצבך

אני במצב זהה לשלך, שבוע 37 וילד בן 5 וילדה בת 4 בבית. הדילמה זהה! האם קיבלת תשובה חד משמעית? (בנוסף אחותי מושתלת כליה שגם היא בכשל חיסוני, אבל נניח שאצליח "להפריד" בינה לבין הילדים - מה לגבי התינוק?...)

21/08/2013 | 14:20 | מאת: רונית

לא קיבלתי שום תשובה ששיכנעה אותי לכיוון כלשהו. חלק אומרים שהתינוק מקבל נוגדנים מהאמא, אבל אין שום וודאות לכך וגם מי אמר שלנו יש נוגדנים אחרי כל כך אחרי שנים (בהנחה שבכלל קיבלנו חיסונים כמו שצריך), חלק אומרים שיש סכנת הדבקה לתינוק שרק נולד. מצד אחד אני לא רוצה לחסן ומצד שני אולי עדיף לעשות את זה מהר עכשיו כדי "לשלוט" בתקופת הסיכון לתינוק (6 שבועות מהחיסון, שבחלק מהם התינוק עוד בבטן). אם לא נחסן לא נדע אם ומתי הילדים יחטפו את זה בגן...וזה עוד מבלי להתייחס לסיכונים האפשריים מהחיסון עצמו לילדים המחוסנים. בקיצור כרגע אני לא מחסנת אבל אני מתלבטת כל הזמן. מה את מתכוונת לעשות?

21/08/2013 | 14:52 | מאת: פורטי

לא יודעת אני גם כן עדיין מתלבטת. האמת אני יותר חוששת מהחיסון עצמו מאשר לא לחסן. מה גם שחוץ מהתינוק יש לנו עוד 3 אנשים מדוכאי מערכת חיסון במשפחה שאחת מהם ממש קרובה. הבנתי שיש גם עתירה לבדצ נגד המבצע ולא הצלחתי להבין האם הנושא הזה נבדק כבר או לא.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות