חיסון לילד בזמן שהאם בהריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

18/08/2013 | 11:02 | מאת: עמית

שלום רב, אני בהריון בשבוע 20. בתי בת שלוש וחוסנה בחיסון המומת. האם לא קיים סיכון בכך שתחוסן בחיסון החי מוחלש לאור העובדה שאני בהריון? השאלה מבוססת על שתי הנחות שלי (תקנו אותי אם אני טועה): 1. בהריון המערכת החיסונית של הגוף חלשה יותר והרי נאמר שלא לתת חיסון חי מוחלש לילדים שמי מקרוביהם בדרגה ראשונה בעל מע' חיסון חלשה. 2. העובר הרי לא מחוסן. למרות שחלק מהנוגדנים שלי עוברים אליו, עלולה להיות סכנה בכך שהוא עצמו יידבק (תוך כדי ההריון) בנגיף מאחותו שתקבל את החיסון? תודה רבה

19/08/2013 | 16:28 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

את טועה ב2 ההנחות שלך בהריון מערכת החיסון לא נחלשת ובודאי הריון לא מוגדר כלקות חיסונית אם תדבקי בנגיף המוחלש (הלא מסוכן) מבתך - מערכת החיסון שלך תייצר נוגדנים שיעברו גם לעובר וייחסנו אותו , הנגיף לא עובר לעובר בברכת בריאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות