תשובות סותרות לגבי תינוקות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

17/08/2013 | 20:14 | מאת: יבגניה

שלום, מצד אחד בכל התגובות שאני קוראת כאן אתם טוענים שטוב שהילדים יתחסנו ב-OPV גם אם הם נמצאים בסביבת נשים הרות ותינוקות כי כך הם יתרמו גם לחסינותם. אני מבינה שאחת האג'נדות של משרד הבריאות היא שהנגיף החי המוחלש יעבור לסביבה הקרובה של הילדים ובכך יחסן גם אותה. מצד שני, ההנחיה היא שלא ניתן לתת את החיסון החי המוחלש למי שלא קיבל מנה אחת לפחות של המומת ופיתח נוגדנים (תינוקות עד גיל 3 חודשים). איך שתי הטענות מתיישבות זו עם זו? אם אסור לחסן את התינוקות במומת לפני גיל 3 חודשים, למה מותר לחסן את אחיהם הגדולים כשקיימת סכנה שהם יעבירו להם את הנגיף החי המוחלש? תודה

19/08/2013 | 00:57 | מאת: מרדכי

תינוקות מונקים בחלב אם, לפי הדעה הרווחת יהיו מוגנים. כמובן הייתי שמח לשמוע את דעת המומחים כאן ממשרד הבריאות שיאמרו זאת קבל עם ועדה.

19/08/2013 | 02:25 | מאת: למרדכי הידען

מה אחוז ההגנה? למשך כמה זמן (בחודשים או שנים) נמשכת ההגנה? מה קורה אם אמהות שלא חוסנו נגד פוליו או אמהות שאינן מיניקות?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות