בהריון ליד ילדים שאינם מחוסנים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

13/08/2013 | 13:05 | מאת: חלי

שלום, הנני בשבועות הראשונים להריוני, ויש בסביבתי ילדים שאינם חוסנו. האם אני ועוברי בסיכון? תודה.

13/08/2013 | 13:08 | מאת: ד"ר ערן קופל

חלי שלום, לחלוטין לא. בהחלט אפשר לחסן ילדים המועמדים לחיסון חי-מוחלש (OPV) כאשר יש נשים בהריון בבית הן במועד החיסון והן לאחריו. חיסון האחים הגדולים ימנע את הדבקתם בנגיף הפוליו הפראי, וכך גם הילודים יהיו מוגנים. כמו כן, תמיד מומלצת שמירה על היגיינה אישית של כל בני הבית ע"י רחיצת ידיים עם מים וסבון, במשך לפחות 20 שניות, בפרט במצבים הבאים: לאחר שימוש בשירותים, לפני כל מגע עם מזון, וכן לפני ואחרי החלפת חיתול. בברכה, ערן

13/08/2013 | 13:10 | מאת: חלי

לצערי, הילדים הם של בעלי, ואינם מתחסנים (החלטה של אימם). הם מגיעים אלינו אחת לשבוע. האם אני ועוברי בסיכון?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות