איך למנוע הדבקה מהחיסון אצל תינוקות רכים?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

13/08/2013 | 10:59 | מאת: לילך

שלום, אני אמא מודאגת לתינוק בן שבועיים ולילד בן 5. בן ה-5 חוסן כמובן רק בחיסון המומת והתינוק לא יכול להתחסן עד גיל חודשיים. כיצד עלי לנהוג? אם אחסן את בן ה-5 בחיסון החי הוא עלול להדביק את אחיו התינוק. אך גם אם לא אחסן את הגדול הוא ילך לגן בקרוב ועלול להידבק שם ולהפוך לנשא, ושוב זה מסוכן לתינוק. מה עושים? לא שולחים את הילד לגן עד שהקטן לא יחוסן?

13/08/2013 | 11:02 | מאת: ד"ר ערן קופל

אין חשש במקרה שתיארת - אין מניעה מלחסן ילדים עם אחים מתחת לגיל חודשיים בבית. חיסון האחים הגדולים ימנע את הדבקתם בנגיף הפוליו הפראי, וכך גם התינוקות יהיו מוגנים. מומלצת שמירה על היגיינה אישית של כל בני הבית ע"י רחיצת ידיים עם מים וסבון, במשך לפחות 20 שניות, בפרט במצבים הבאים: לאחר שימוש בשירותים, לפני כל מגע עם מזון, וכן לפני ואחרי החלפת חיתול. בברכה, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות