שאלה שלא נענתה - מבקשת התייחסות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

13/08/2013 | 08:41 | מאת: דידי

שלום. ביתי בת 7 חולת צליאק. קיבלה חיסון אחד של IPV לפני 5 שבועות. כרגע נותלת אנטיביוטיקה בגלל ספרטוקוק בגרון. 1. מתי לתת לה את חיסון ה IPV השני - איזה רווח מומלץ בין הראשון לשני? 2. האם צליאק מהווה התווית נגד חיסון ה OPV? 3. האם מומלץ לתת חיסון בזמן נתילת אנטיביוטיקה או מיד אחריה?

13/08/2013 | 09:04 | מאת: ד"ר ערן קופל

דידי שלום, הרווח המינימלי בין מנות החיסון המומת IPV - הינו 4 שבועות כך שביתך יכולה לקבל כעת את המנה השניה יחד גם עם החיסון הטיפתי החי-מוחלש. ככלל, המנה השניה של החיסון המומת נגד פוליו ניתנת בגיל 4 חודשים, והמנה הראשונה בגיל חודשיים, אך הרווח המינימלי האפשרי כאמור בין שתי המנות הינו 4 שבועות. צליאק אינו מהווה התוויית נגד החיסון החי-מוחלש OPV. את החיסון כדאי לתת בזמן ביום בו אין מחלת חום חדה קשה. טיפול באנטיביוטיקה בפני עצמו, בהעדר החום, אינו סיבה לדחיית מועד החיסון. בברכה, ערן

13/08/2013 | 09:31 | מאת: דידי

תודה על התשובה. אם ככה הרווח המינימלי הוא 4 שבועות אבל המומלץ הוא 8 שבועות? בטח יש סיבה בה אתם ממליצים בשגרה לחכות לפחות חדשיים בין החיסונים. מה הסיבה?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות