מבוגרים שחוסנו בילדותם

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

12/08/2013 | 08:48 | מאת: חיפאית

שלום לכם, לגבי אנשים בוגרים שבילדותם או בנערותם קיבלו טיפול ממושך בסטרואידים, והבנתי שטיפול כזה פוגע במע' החיסונית. האם לאחר סיום הטיפול בסטרואידים האם הם נחשבים כמחוסנים כאשר בהיותם תינוקות: 1. קיבלו רק חיסוני סאלק 2. קיבלו גם חיסון סייבין וגם סאלק 3. קיבלו רק סייבין והאם אותם מטופלים בעבר בסטרואידים צריכים להמנע ממגע עם ילדים שמתחסנים כעת בחיסון החי המוחלש?? אמנם כרגע לא מדברים על חיסון מבוגרים, אבל אני מבקשת בכל זאת לקבל תשובה. תודה רבה

12/08/2013 | 21:00 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

חלשת מערכת החיסון חולפת לאחר גמר הטיפול אין חשש ממגע עם מחוסנים אם כעת אין טיפול מדכא מערכת חיסון או לא קיים דיכוי כזה עקב מחלה אלו שקיבלו את החיסונים כסדרם בילדותם מחוסנים כמו שאר המבוגרים באוכלוסיה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות