האם לחסן ילד בן 3.. אני בסוף הריון
דיון מתוך פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות
ההודעה שלך התקבלה בהצלחה
היא נמצאת כעת בבדיקת עמידה בנהלי הפורום
ההודעה צפויה להתפרסם תוך 24 שעות ממועד הגשתה
במידה וההודעה לא פורסמה בתוך 24 שעות, מומלץ לעיין שוב בנהלי הפורוםולהעלות את ההודעה מחדש.
האם לחסן ילד בן 3 (שקיבל את החיסונים עד עתה כנדרש)? אני בשבוע 34, צפויה לניתוח קיסרי בשבוע 37-38. הבנתי שהנגיף המוחלש מופרש בצואה במשך כמה שבועות לאחר החיסון. אני חוששת לתינוקת שתיוולד בע"ה, היא מחוסנת כלל. כלומר הפחד שתידבק כתוצאה ממגע עם הפרשת הנגיפים בצואה של הילד, גם אם אקפיד על הגיינה וכו'. הסיכון קיים. מה עצתכם ?
אורית שלום, בהחלט אפשר לחסן ילדים המועמדים לחיסון החי-מוחלש (bOPV) כאשר יש אשה הרה בבית הן במועד החיסון והן לאחריו. יותר מזה, חיסון של ילדים אחרים בבית יוסיף להגנה על הרך הנולד מפני הדבקה בנגיף הפוליו הפראי. בברכה, ערן
ד"ר קופל שלום, שאלה זו נוגעת גם לי משום שגם אני הרה ובתי בת 2.8. (קיבלה עד היום את כל החיסונים שבשגרה). במידה ואחסן אותה בחיסון המוחלש והנגיף המוחלש יופרש ממנה במשך שבועות לאחר מכן, כיצד זה יתכן שאין זה מסוכן עבור תינוק בן יומו נניח שכמובן אינו מחוסן מפני כלום?