חיסון תינוק בן 5 חדשים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

11/08/2013 | 09:03 | מאת: ידידיה

מכיוון שטענתם שחיסון מושלם מתקבל אחרי 3 חיסונים של וירוס מומת האם תחסנו בני 5 חדשים בחיסון המומת והמוחלש ביחד?

11/08/2013 | 09:29 | מאת: ד"ר ערן קופל

ידידיה שלום, חיסון חי-מוחלש יכול לקבל כל מועמד לחיסון שקיבל לפחות מנה אחת של חיסון מומת בעברו. מועמד לחיסון שיגיע להתחסן וזו תהיה מנתו השניה של החיסון המומת הוא יקבל אותה (את המנה השניה) ביחד עם החיסון הטיפתי החי-מוחלש. זוהי הגנה מספקת נגד תופעות הלוואי של החיסון החי-מוחלש אך לא הגנה מלאה (ברפואה כמו באהבה, אנו לא משתמשים בהכללות כמו המלים "מושלמת" או "תמיד") כנגד מחלת הפוליו מהנגיף הפראי - הגנה אישית מלאה נגד המחלה עצמה מושגת לאחר קבלת 3 מנות חיסון מומת. בברכה, ערן

11/08/2013 | 09:55 | מאת: ידידיה

תודה על התשובה המהירה אבל לא קבלתי תשובה לשאלתי האם תינוק שצריך לקבל את המנה השלישית של המומת יקבל עכשו מומת ומוחלש ביחד

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות