שאלה לגבי החיסון המוחלש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

05/08/2013 | 10:24 | מאת: דקלה

ישנן שמועות על כך שהחיסון המוחלש מאוד מסוכן ויכול לגרום לתחלואה בקרב התינוקות שמקבלים אותו. האם זה נכון? מהו החיסון המוחלש שמקבלים?

החיסון החי מוחלש בצורה בה הוא ניתן בישראל אינו מסוכן. כאשר החיסון ניתן לאחר קבלת חיסון מומת הוא לא גורם לתחלואה בקרב המקבלים אותו. בישראל בין השנים 1990-2005 לא נרשם אפילו לא מקרה אחד של תחלואה בעקבות החיסון החי מוחלש לאחר קבלת חיסון מומת לא בקרב המתחסנים ולא בקרב הסביבה.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות