אופן הפצת הנגיף

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

11/08/2013 | 01:07 | מאת: נועה

לא ברור לי מהכתבה איך מתבצעת הפצת הנגיף. נאמר כי לאחרונה נמצא נגיף הפרא במערכת הביוב במספר ערים בארץ וכי הוא הגיע לשם ממחוסנים ע"י IPV- הנגיף המומת והם אלו שצריכים להתחסן ב opv בכדי למנוע את הפצת נגיף הפרא. אם כך המצב, איך הנגיף הנ"ל לא התגלה במערכת הביוב קודם? הרי הוא תוצר של פליטות הצואה של המחוסנים ב IPV. אשמח מאוד להסבר בנושא, נראה כי חסר כאן מידע. תודה. נועה.

11/08/2013 | 08:58 | מאת: ד"ר ערן קופל

נועה שלום, יש כאן אי-הבנה כנראה. אין קשר בין החיסון המומת IPV לבין עצם הפרשת נגיף פוליו בצואה או מציאתו בביוב. מי שנמצא מפריש את נגיף הפוליו הפראי בדרום, היכן שנמצאו עיקר הממצאים (אך לא כולם) של נגיף פוליו פראי בביוב - היה מחוסן נגד פוליו בחיסון המומת (IPV) ולכן לא פיתח את המחלה שיתוקית של פוליו או בכלל סימפטומים קליניים. זאת בזכות הכיסוי החיסוני הגבוה בארץ בחיסון המומת. אך המצב החיסוני הזה לא קשור לעצם הפרשת נגיף הפוליו בצואה או העברתו מאדם לאדם - רק חיסון חי-מוחלש יכול לעצור ביעילות את התרבות הנגיף הפראי במעיים והמשך הפרשת הנגיף הפראי בצואה ובכך לעצור את העברתו לאנשים אחרים (במגע יד-פה) בפרט בילדים שלא חוסנו קודם לכן בחיסון החי-מוחלש (ילידי 1.1.2004 ואילך). בברכה, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות