חיסון לבן שנה ו-3 חודשים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

10/08/2013 | 21:20 | מאת: יפית

הוא קיבל את כל החיסונים לפי משרד הבריאות. גם פוליו. האם אני צריכה לחסן אותו שוב? למי אני פונה? ומתי? תודה!

11/08/2013 | 08:25 | מאת: ד"ר ערן קופל

יפית שלום, החל מ 18.8 מבצע החיסון הטיפתי נגד פוליו (2 טיפות חיסון חי-מוחלש) מתרחב לכל הילדים שנולדו לאחר 1.1.2004 ובכל הארץ. החיסון החי-מוחלש ניתן גם לילדים שחוסנו באופן מלא נגד פוליו בחיסון המומת. החיסון החי-מוחלש ניתן כחיסון משלים במסגת מבצע לאור חזרתו של נגיף פוליו פראי לארץ כפי שהתגלה בביוב ובמספר ילדים בריאים נשאים שמפרישים אותו. את החיסון הטיפתי החי-מוחלש ניתן לקבל בטיפת החלב הקרובה למקופ המגורים (החל מיום ראשון 18.8 כאמור) או בבתי הספר עם פתיחת שנת הלימודים לילדים בגיל בית ספר (יינתן ע"י אחיות שירות בריאות לתלמיד). בברכה, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות