ההבדל בין הנגיף שעובר,לבין הנגיף שיעבור מהחיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

05/08/2013 | 11:37 | מאת: שולמית

שלום רב אם הבנתי נכון, הOPV, שהוא החיסון החי מוחלש ינתן על מנת להגן על הסביבה הלא מחוסנת . מה קורה אם כרגע נדבק אדם לא מחוסן מהוירוס שנמצא אצל נשא ומה יקרה אם אותו אדם ידבק מהוירוס שיפריש ילד שיקבל OPV 1. האם הOPV מדבק פחות\ מסוכן פחות ? האם הOPV אינו עובר שינוי במעבר מאדם לאדם? 2. עד כה לא נתגלה אפילו לא מקרה אחד של הדבקה פעילה, האם יתכן שהוירוס המסובב פשוט אינו מסוכן?

שלום רב החיסון החי מוחלש נועד למנוע מהילד להפריש את הנגיף ולהדביק את משפחתו וחבריו. הסיכון מזן הפרא של הנגיף הינו עשרות מונים גדול יותר מהזן התרכיבי.מאז 1990 ועד 2005 אז ניתן החיסון החי מוחלש רק למי שקיבל קודם חיסון מומת (כמו המבצע הנוכחי) לא היה מקרה אחד אפילו של תחלואה בקרב המתחסנים או בסביבתם. להניח שהנגיף שמסתובב אינו מסוכן זו הנחה מאוד מסוכנת... זן זה כבר גרם בעבר לתחלואה במדינות אחרות שהם הוא הסתובב.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות