מה היתרון של החיסון הנוכחי?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

09/08/2013 | 17:53 | מאת: לילי

עבור ילדים שחוסנו זה עתה בכתה ב? האם זה רק כדי לא להדביק אחרים והם עצמם מוגנים ? איך נקראים החיסונים בפנקס החיסון?

09/08/2013 | 18:08 | מאת: ד"ר ערן קופל

החיסון הטיפתי החי-מוחלש הניתן במבצע החיסון בשתי טיפות למי שנולד לאחר 1.1.2004 מקנה הגנה חיסונית מקומית למעי הילד המחוסן. הגנה זו מאפשרת למנוע התרבות של נגיף הפרא במעיים בילדים שנחשפו לנגיף זה ובכך למנוע את הפרשתו בצואה והדבקת אחרים. לכן הגנה זו חשובה במיוחד כאשר יש באזור נגיף פוליו פראי, כפי שהתגלה בישראל בביוב ובצואה אצל מספר מפרישים (בריאים) באיזור הדרום. החיסון הטיפתי הנמצא בשימוש במבצע הינו מסוג חי-מוחלש (סבין Sabin) ונקרא bOPV - Bi-valent Oral Polio Vaccine שבת שלום, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות