שאלה לגבי חיסון הפפילומה לנערים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

28/10/2019 | 17:54 | מאת: לני

שלום רב, האם מומלץ לעשות חיסון פפילומה לבנים ? התייעצתי עם רופאה אשר אמרה לי שאם נער כבר קיים יחסים , עדיף לבדוק האם הוא נשא לפני החיסון מכיוון שמסוכן לעשות את החיסון במידה וכן כי עצם החיסון עלול לעורר נגיף רדום באם קיים. האם זה נכון ? האם נהוג לעשות בדיקת קיום פפילומה לפני חיסון אצל בנים ?

שלום רב אין מקום לבדוק המצאות של נגיף הפפילומה מכוון שמדובר בקבוצה גדולה של זנים. החיסון מכסה את 9 הזנים הנפוצים ביותר שמהווים את עיקר גורמי התחלואה. גם בנים יכולים להיות חולים בסוגי סרטן שונים כתוצאה מנגיף זה. אין בעיה לקבל את החיסון גם לאחר התחלת קיון יחסי מין. במצב כזה יעילותו עלולה להיות קטנה יותר במידה והאדם כבר נדבק בזן כזה או אחר. בברכה ד"ר אוד י קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות