האם התינוק בסכנה?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

05/08/2013 | 11:15 | מאת: דנית

שלום רב. התינוק שלי בן חצי שנה, קיבל את כל החיסונים בטיפת החלב כנדרש. האם לו עצמו נשקפת סכנה אם לא יקבל את החיסון הנוסף נגד פוליו? או שהחיסון מומלץ כדי לשמור על בריאות הציבור בכלל. התחושה שלי כרגע שמקריבים תינוקות וילדים עבור מבוגרים וקשישים שהמערכת החיסונית שלהם חלשה, ואוכלוסיות שלא מחסנות דרך קבע. אז עם כל הכבוד לאינרטס הלאומי/בריאות הציבור וכל מה שמשרד הבריאות מחויב לו, אני כאמא רוצה לדעת חד משמעית - הבן שלי בסכנה אם לא יקבל את החיסון? תודה

שלום רב התינוק שלך מוגן.חד משמעית. כלומר, הוא לא יחלה במחלה, אבל, וזה אבל גדול, הוא יכול להיות נשא של המחלה ולהפיץ אותה לסביבתו, משפחתו וחברים ולסכן אותם. לילד שקיבל את חיסוני השגרה אין כל סכנה מהחיסון החי מוחלש והוא מוגן בפניו כפי שהוא מוגן מהמחלה עצמה. בכל השנים בישראל בהם ניתן החיסון החי מוחלש לאחר חיסון מומת לא היה אפילו מקרה אחד של תחלואה מהחיסון, לא בקרב המחוסנים ולא בסביבתו.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות