הדבקת ילד לא מחוסן

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

11/06/2019 | 19:38 | מאת: ענבר

שלום דר האם תינוקות שהתחסנו ברוטה ובפוליו מוחלש יכולים להדביק בנגיפים הללו תינוקות שלא חוסנו (מעצם העובדה שהם מקבלים את הנגיפים במסגרת החיסון)? תודה.

שלום רב לגבי רוטה - הנגיף התרכיבי מופרש בצואה. אין הוכחה ברורה על העברת הנגיף ממחוסן למגעים, אך ראוי להקפיד על היגיינה אישית כגון, שטיפת ידיים במים וסבון לאחר החלפת חיתולים. לגבי הפוליו המוחלש - הנגיף יכול לעבור לסביבה ולכן הוא לא ניתן כאשר יש מגע ביתי עם דיכוי חיסוני. ההמלצות לגבי היגיינה כמובן תקפות גם במקרה הזה (ובכלל) בברכה ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות