חיסון מחומשת.

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

04/06/2019 | 18:13 | מאת: שירן

שלום ד"ר, שאלות לגבי חיסון מחומשת - 1. קראתי שהיעילות החיסונית מושגת כמעט במלואה לאחר קבלת 3 מנות חיסון . אם כך מדוע ממשיכים לחסן ? 2. במידה ותינוק קיבל שתי מנות חיסון (בגיל חודשיים ובגיל 4 חודשים) ואינו ממשיך להתחסן, מה אחוז הכיסוי \ההגנה שהוא השיג ממתן שתי המנות בלבד ? 3. במידה ומפסיקים לחסן את התינוק לאחר שתי מנות כאמור, האם הוא עדין יצטרך לקבל את מנות הדחף בכיתה ב' ובכיתה ח' ? תודה . שירן .

שלום רב השפעת חלק ממרכיבי החיסון פוחחת עם הזמן ולכן נדרשות מנות חיסון נוספות. קבלת חיסון חלקי מובילה כמובן להגנה חלקית ומומלצת השלמה של החיסונים בהתאם לגיל ולהיסטוריה החיסונית של הילד. בברכה ד"ר אודי קלינר

05/06/2019 | 19:00 | מאת: שירן

תודה דר , האם אפשר לענות לשאלות שלי באופן ספציפי יותר ולא תשובה כללית? תודה רבה .

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות