חיסון נגד חצבת לפני גיל שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

30/04/2019 | 12:29 | מאת: שמרית

שלום, אני טסה עם בתי לשני מקומות שבהן היתה חשיפה לחצבת. טיסה אחת כאשר היא בת 7 חודשים והשניה בגיל 11 חודשים. אני מתכוונת לחסן אותה בגיל 6.5 חודשים אולם אינני יודעת לכמה זמן תקף החיסון והאם הוא יספיק לי כם לטיסה השניה? הבנתי שלא ניתן לחסן פעמיים לפני גיל שנה

שלום רב הסיבה שלא מחסנים בשגרה לפני גיל שנה הינה היעילות היחסית נמוכה של החיסון בגיל זה. אם החיסון בגיל 7 חודשים יהיה יעיל סביר שהוא גם יהיה יעיל בגיל 11 חודשים ולכן אין מקום לשתי מנות חיסון. בברכה ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות