התייעצות לגבי חיסונים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/03/2019 | 22:38 | מאת: מירה

תינוק בן 4 חודשים.אמור לקבל שוב את החיסונים. בגיל חודשיים כשקיבל את החיסונים היה מאוד באי שקט ,בכה המון ונראה סובל..זה נמשך יותר משבוע... אני חוששת לחסן אותו עכשיו שוב . 1-האם מנה אחת לא מספיקה כדי לחסן אותו בינתיים ? 2-האם אפשר לדלג על מנה אחת הפעם...ולחסן כשהוא כבר יהיה בן 6 חודשים ? בתקווה שבגיל 6 חוגשים הוא כבריגיב יותר טוב לחיסון ?

שלום רב אי שקט יכול להגרם מהרבה גורמים, כולל מחיסונים. כאשר מדובר בהקשר של חיסונים מדובר בתופעה חולפת. דחיית חיסונים עלולה לגרום לסיכון למחלה כנגדה החיסון ניתן ולכן לא מומלץ לדחות חיסון אם אין לכך סיבה טובה בהתאם להתווית הנגד הידועות לכל חיסון בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות