דחיית חיסונים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

15/03/2019 | 08:13 | מאת: מירב

שלום, אני מעוניינת לדחות את כל החיסונים שעושים עד גיל שנה לאחרי גיל שנה. כלומר , לבצע את כל סדרת החיסונים אחרי גיל שנה. 1-למה זה לא מומלץ ? 2- מה החשיפה של הילד במידה ונפעל כך ? 3-האם האפקט החיסוני ירד אם נעשה זאת אחרי גיל שנה ? תודה על ההסבר!

שלום רב השנה הראשונה לחיים הינה היא השנה הכי רגישה לילד ולכן דחיית חיסונים מעבר לגיל זה משמעותה שהילד יהיה חסר הגנה נגד מגוון של מחלות אשר המסוכנות שלהן הכי גבוהה דווקא בגיל זה. ממליץ בחום לא לדחות את החיסונים בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות