חיסון פוליו לבן 9

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

05/03/2014 | 07:57 | מאת: אמא

בוקר טוב, חיסנתי את בני בן ה 9 נגד פוליו באורטובר שעבר כשההמלצה היתה שכל הילדים יתחסנו. עכשיו גיליתי בפנקס החיסונים שלו וגם משיחה עם חברות שיש ילדים באותו גיל שבני לא היה צריך לקבל את החיסון כי כבר קיבל בשנת 2005. (הוא נולד ב 2004). ובאמת החיסון מופיע פעמיים בפנקס חיסונים שלו.... ואני דואגת אם זה משפיע עליו או יכול לגרום למשהו.....עכשיו או בעתיד. אני נורא מודאגת.האם זה בסדר שקיבל את אותו חיסון פעמיים? כנראה שהאחות בטיפת חלב לא שמה לב מרוב הלחץ שהיה לה! אשמח לתשובה. תודה!!!

27/04/2014 | 11:50 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אין שום סכנה בקבלת החיסון המוחלש. להיפך זה רק מעודד את מערכת העיכול לפתח נוגדנים אל חשש

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות