התייעצות לגבי חיסונים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

29/01/2019 | 20:31 | מאת: מירה

תינוק בן 4 חודשים. צריך לעשות את החיסון המחומש פנאומוקוק ורוטה. כשהיה בן חודשיים עשחנו את שלושת החיסונים באותו יום. היה נראה שהוא סובל מאוד לאחר מכן-התפתל מכאבי בטן...בכה המון וזה נמשך כשבוע. האם ניתן לפצל את שלושת החיסונים האלה ולא לעשות אותם ביום אחד ? למשל מרווח של שבוע בין שלושתם...או יותר..???

שלום רב לא מומלץ לפצל את מתן החיסונים ואין סיבה לכך. אם יש תופעת לוואי כזו או אחרת היא לא קשורה לעובדה שניתנים כמה חיסונים ביחד. כאשר תינוק מכניס חפץ כזה או אחר לפה שלו הוא נחשף לכמות חיידקים ונגיפים פי כמה וכמה מהקיימת בחיסונים. בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות