חיסון נגד חצבת ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

29/11/2018 | 18:27 | מאת: שירה

שלום דוקטור, בני בן 3 קיבל ביום שלישי מנה שנייה של חיסון נגד חצבת. כי אנחנו נוסעים לחו"ל.(כאשר קיבל החיסון בגיל שנה , קיבל חצבת קלה אחרי , נידמה לי, 5 ימים) בלילה שלאחר החיסון בכה מאוד כל הלילה שכואבת האוזן. הלכנו לרופא ילדים וא. א.ג ואמר שיש דלקת קלה ונתן טיפות אוזניים ל- 7 ימים. הדלקת קלה, ולמרות זאת מתלונן שמאוד כואבת לו האוזן ונראה שלא מרגיש טוב. נתנו לו נורופן, אחרי זה מרגיש טוב יותר. היום יומיים לאחר החיסון יש שיפור , אבל מקבל נורופון כי עדיין לא מרגיש טוב ומידי פעם מתלונן שהאוזן כואבת לו. האם זה יכול להיות בגלל החיסון שקיבל? תודה רבה

שלום רב, דלקות אזניים לא מוכרות כקשורות באופן מיוחד לחיסון זה. התופעות של החום והפריחה בכל מקרה מופיעות בדרך כלל לאחר 5 ימים עד 12 יום מהחיסון. בברכה, ד"ר אודי קלינר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות