שאלה לגבי חיסון חצבת- הידבקות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

14/11/2018 | 21:08 | מאת: חסוי

שלום, תינוק בן כ- 9 חודשים התחסן נגד חצבת (בשל ההתפרצות התחסן לפני גיל שנה, לפי מה שהבנתי יצטרך להתחסן שוב בגיל שנה, אז לא יודעת אם זה בדיוק החיסון הרגיל). סבא וסבתא שלו נמצאים בשנתונים שיש סיכון שלא התחסנו בעבר (לא ידוע האם מחוסנים או לא). האם יש בעיה שהם יתקרבו לתינוק בימים שלאחר חיסונו? שמעתי שאולי יש סכנה להידבקות מילד שחוסן בימים שלאחר החיסון.. האם זה נכון? ואם כן, כמה ימים לאחר החיסון אי אפשר להתקרב אליו? תודה

אין בעיה להיות ליד ילד שקיבלת חיסון נגד חצבת בגיל זה כי אינו כולל את מרכיב אבעבועות הרוח חשובה לחזור על החיסון בגיל שנה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות